Ock

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.

Enerji verimliliği politikaları, bir taraftan ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerinin sürdürülebilirliği ile doğrudan ilişkili olması diğer taraftan ise toplam sera gazı salımlarının azaltılmasında oynadığı kilit rol nedeniyle, hassasiyetle ele alınması gereken alanların başında gelmektedir.

Enerji tasarrufu ve verimliliği, enerji arz güvenliğinin sağlanması, dışa bağımlılık risklerinin azaltılması, çevrenin korunması ve iklim değişikliğine karşı mücadelenin etkinliğinin arttırılmasının sağlanması gibi 2023 yılı ulusal strateji hedeflerimizin ve enerji politikalarımızın en önemli bileşenlerinden biridir.

Ara

MEB tarafından ilk defa uygulanan 9.sınıflar Ülke Geneli Ortak Sınavı'nı 27.12.2023 Çarşamba günü sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, saat 09.40'ta Matematik, 11.00'da Türk Dili ve Edebiyatı sınavında dönem boyunca edindikleri kazanımları değerlendirdi. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ara

Değerli velimiz ve öğrencilerimiz, bu yıl ilk defa uygulanacak olan ülke geneli ortak sınavı uygulama kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yayınlanmıştır. Bu yıl sadece 6. sınıflarda Türkçe ve Matematik ve 9. sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik derslerinden yapılacaktır. Kılavuzu incelemeniz sınavların verimli olması açısından önem arz etmektedir.

Kas

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Proje kapsamında okulumuzda Kasım ayı için planlanan "Bilen Oturur" ve "Klasik Eserlerle İlgili Pano" faaliyetleri öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.