T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / İNCESU - İncesu Anadolu İmam Hatip Lisesi

İncesu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
0352 691 21 00
Belgegeçer
0
WEB
https://incesuanadoluihl.meb.k12.tr
Adres
SEMERKENT MAH. ALPARSLAN CAD. INCESU ANADOLU IMAM HATIP LISESI NO 81 İNCESU / KAYSERİ
Vizyon
Teknoloji ve bilginin hızlı gelişimiyle değişen dünyada yabancı dil becerisi edinmiş, farklı ırkları ve kültürleri tanıyan, uluslararası düzeyde akranları ile rekabet edebilecek seviyede bilgi ve kültür sahibi, dünya ve müslüman toplumlar ile iletişim kurabilen, özgüveni yüksek bireylerin yetişmesine katkı sağlamak. Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre akademik, meslekî, sosyal ve kültürel gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel, meslekî, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yer almalarını sağlamak.
Misyon
Başarılı öğrenci, temiz okul, güvenli gelecek için çalışmak. İyi davranışlara ödül; kötü davranışlara uyarı vermek. Öğrencilerin eğitim ve öğretim ile ilgili karar alma süreçlerinde etkin rol almalarına imkan tanımak. Veli-okul ilişkisini daha sağlıklı ve samimi hale getirmek. Öğrencilerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda temel İslam bilimleri fen ve sosyal bilimler alanında yüksek öğretime hazırlamak. Temel dinî kaynakları tanıyıp kullanabilen, sağlıklı din anlayışına sahip bireyler olarak yetişmeleri sağlamak. Kendisine, ailesine, ülkesine, gönül coğrafyasına ve insanlığa karşı duyarlı nesiller yetiştirmek.
Başarılar
2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İMAM HATİPLER SPOR LİGİ OKULLAR ARASI FUTSAL GENÇ ERKEKLER İL İKİNCİLİĞİ 19 MAYIS GENÇLİK KUPASI GENÇ ERKEKLER DART İL ÜÇÜNCÜLÜĞÜ 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLAR ARASI DART GENÇ ERKEKLER İL DÖRDÜNCÜLÜĞÜ 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORTAOKULLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI İLÇE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
Öğretmen :24
Öğrenci :282
Derslik :14
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1300
Yemekhane :2
Revir:2
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler
08:30 15:50
Isınma
KALORİFER (DOĞALGAZ)
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
Şahsi araçlarla ve ilden her 15 dakikada bir gelen otobüslerle sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Öğrenciler için toplu taşıma ve özel servis imkanı mevcuttur.
Yerleşim Yeri
İLÇE MERKEZ
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İLE 30 KM UZAKLIKTA OLUP İLÇE MERKEZİNDE BULUNMAKTADIR.
Kontenjan Bilgileri
İNCESU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ UYGULANAN ALAN: 14 FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI: 7
Taban-Tavan Puan Bilgileri
TABAN PUAN: 251,8763 TAVAN PUAN: 354,5362
Okulun Sınav Başarı Durumu
2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 1 öğrencimiz Lisans Düzeyinde; 7 öğrencimiz Önlisans Düzeyinde bir Yüksek Öğretim Kurumuna yerleşmiştir. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında 1 öğrencimiz Lisans Düzeyinde; 1 öğrencimiz Önlisans Düzeyinde bir Yüksek Öğretim Kurumuna yerleşmiştir. 2021-2022 6 öğrencimiz Lisans düzeyinde bir Yüksek Öğretim Kurumu´na yerleşmiştir. 5 öğrencimiz Ön Lisans programına yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%87
Sportif Etkinlikler
Voleybol, Futbol, Futsal, Masa Tenisi, Dart, Okçuluk
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
HER GÜN AYET HADİS GELECEĞİMİZ GENÇLERİMİZ, DİN GÖREVLİLERİ REHBERİMİZ İMAMLIK-MÜEZZİNLİK UYGULAMASI
Diğer Hususlar
Okulumuz 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında İncesu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´yle birleşerek proje okulu olmuştur. Kayseri´de Kız Erkek Pansiyonu olan tek imam hatip lisesidir. Bünyesinde imam hatip ortaokulu da eğitim öğretime devam etmektedir.
Yazdır