YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI

Eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri tanımaları, mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenmeleri, kendilerine uygun meslek alanlarına yönelmeleri ve bu doğrultuda tercih edebilecekleri okul, alan ve programları seçmeleri amacı ile sunulan profesyonel destek hizmetidir. Eğitsel ve mesleki rehberlik faaliyetlerinin bir parçası olan ve Bakanlığımızca sunulan tercih danışmanlığı hizmeti ile öğrencilere ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişleri aşamasında destek sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda yerine getirilecek olan tercih danışmanlığı hizmetinin  usûl ve esaslarının yer aldığı 2022 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu hazırlanmıştır. Öğrencilerimizin bu süreçte ekte yer alan kılavuza göre rehberlik öğretmenimizin eşliğinde tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

Yayın: 27.07.2022 - Güncelleme: 27.07.2022 14:04 - Görüntülenme: 203