T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / İNCESU - İncesu Anadolu İmam Hatip Lisesi

MEB YAZILI VE UYGULAMA KILAVUZU

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezî sistem sınavları, ulusal/uluslararası izleme araştırmaları, okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokullarda akademik ve sosyal gelişimin takibi, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki ortak yazılı sınav faaliyetlerinin usul ve esasları ile ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerinin görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen Yönetmelik 9/9/2023 tarihli ve 32304 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında uygulanacak sınavlara ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan Yönetmelik kapsamında aşağıdaki linkte yer alan "Millî Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi" hazırlanmıştır.

Mezkur Yönetmelik'in 22'nci maddesinin ikinci fıkrasında "Bu Yönetmeliğin uygulanması ve diğer hususlar yönerge veya kılavuz ile düzenlenir." hükmü yer almaktadır. Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi'nin 6'ncı maddesinin birinci fıkrasının (j) bendinde "Yazılı ve uygulamalı sınavlarla ilgili diğer hususlar kılavuzla belirlenir." hükmü bulunmaktadır.

Bu çerçevede hazırlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Kılavuzu" Ek'te yer almaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.12.2023 - Güncelleme: 28.12.2023 13:00 - Görüntülenme: 59
  Beğen | 0  kişi beğendi