T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / İNCESU - İncesu Anadolu İmam Hatip Lisesi

BAKAN SELÇUK, KARABÜK'TE AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Karabük programı kapsamında "Eğitim Yatırımları Toplu Açılışı"nı gerçekleştirmesinin ardından Metin Arslan İlkokulu Temel Atma Töreni'ne katıldı. Eğitimde fırsat adaletine vurgu yaparak "Bizim sorumluluğumuz, yurdumuzun her bir köşesindeki her bir evladımıza imkânlar sağlamak ve onların daha iyi ortamlarda eğitim öğretim görmesine fırsat vermek" diye konuşan Bakan Selçuk, dünyada eğitim alanında yapılan çalışmaları incelediklerini anlatarak "Dünyayı takip ediyoruz. Neler yapılıyor, hangi ülke neyin peşinde, hangi tedbirleri alıyorlar? Hepsini günlük olarak takip edip bizler de Türkiye için uğraşıyoruz. Daha nitelikli, dünyadaki akranlarıyla yarışacak dimdik ayakta duracak nesiller yetişmesine gayret ediyoruz." açıklamasında bulundu.

 

Bir dizi ziyaretler ve açılışlar yapmak üzere Karabük'te bulunan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Karabük Valiliğini ziyaret edip Vali Fuat Gürel ile görüştü. Buradaki ziyaretin ardından Selçuk, Yaşama Sevinci Özel Eğitim Meslek Okulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenci ve öğretmenlerle sohbet edip resim sergisini ve okul bahçesinde oluşturulan serayı gezen Selçuk, okul korosunun seslendirdiği türküyü dinledi.

 

Daha sonra Bakan Selçuk, eğitim yatırımları programı kapsamında, Safranbolu ilçesindeki Kanuni Ortaokulunda düzenlenen "Eğitim Yatırımları Toplu Açılışı"nı gerçekleştirdi. Bu programın ardından Bakan Selçuk, Metin Arslan İlkokulu Temel Atma Töreni'ne de katıldı.

 

"Çocukları ve öğretmenleri daha konforlu alanlarla buluşturmak önemli"

Bakan Selçuk, "Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde bulunduklarını fakat Safranbolu'da bulunmanın başka bir duygu olduğunu söyleyerek Karabük'te okul açılışları yapacaklarını ve bir okulun da temelini atacaklarını aktardı. Selçuk, çocuklar ve öğretmenler için daha konforlu alanlar oluşturmanın ve onları daha yüksek imkânlarla buluşturmanın önemli olduğunu ifade etti.

 

Öğretmenlerin yüzünün güldüğünü, buna bağlı çocukların da yüzünün güldüğünü dile getiren Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde eğitim yatırımlarına devam ettiklerine işaret ederek "Dolayısıyla bizim de yüzümüz gülümsüyor ve çok memnun oluyoruz. Bugün açacağımız okullarda da eğitime devam edecek çocuklarımıza ve öğretmenlerimize başarılı dönemler diliyorum. İnşallah daha güzel günleri geçsin oralarda. Elbette bizim sorumluluğumuz, yurdumuzun her bir köşesindeki her bir evladımıza imkânlar sağlamak ve onların daha iyi ortamlarda eğitim öğretim görmesine fırsat vermek. Biz baştan beri bir şey diyoruz, 'fırsat adaleti' diyoruz. Fırsat eşitliği bile demiyoruz çünkü eşit olmak herkese aynı şeyi vermektir ama adalet herkese hak ettiği ve ihtiyacı olan şeyi verebilmek demektir. Dolayısıyla fırsat adaleti bizim için çok çok önemli." diye konuştu. 

 

"Dünyada eğitim alanında yapılan çalışmaları inceliyoruz"

Eğitimin kalkınmayla demokrasiyle ve ekonomiyle alakasının farkında olduklarını belirten Selçuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu konularda da elimizden geleni hep birlikte yapıyoruz. Bizim elimizden gelenin ötesi sizlersiniz. İş birliği, çeşitli özel sektör kuruluşları, kamudaki kuruluşlarımızın katkıları, halkımız, hayırseverlerimiz... Hepsi bize el birliği ve iş birliğiyle destek oluyorlar ve biz çocukların geleceği için yatırım yapma planına sahip olabiliyoruz. Burada hususen KARDEMİR'e teşekkür etmek lazım. Karabük'ün tarihinde çok özel yeri var ve bu özel yerine binaen eğitimin kalitesinin artmasında da doğrudan çok katkısı var. Elbette bu işler bir millet, devlet ödevi, her birimiz katkı sağlayacağız. Biz okulları devlet olarak yapıyoruz ama hayırseverlerin yaptığı katkılar çok daha ayrı bir yere sahip."

 

Bakan Selçuk, dünyada eğitim alanında yapılan çalışmaları incelediklerini anlatarak "Hayır yapmak herkese nasip olmaz. Herkesin parası olabilir ama herkes hayır yapamayabilir. Bu kısmet işi, nasip işi. 2023 Eğitim Vizyonu'nda da bunlardan bahsettik. Dünyayı takip ediyoruz. Neler yapılıyor, hangi ülke neyin peşinde, hangi tedbirleri alıyorlar? Hepsini günlük olarak takip edip bizler de Türkiye için uğraşıyoruz. Daha nitelikli, dünyadaki akranlarıyla yarışacak, dimdik ayakta duracak nesiller yetişmesine gayret ediyoruz. Bilimin rehberliğinde ahlak terapisi üzerine bina edilmiş 'çift kanatlı' çocuklar yetiştirmek elbette bizim en büyük arzumuz." dedi.

 

Ziya Öğretmen, Karabük'te Bir Dizi Temaslarda Bulundu

 

Karabük programı kapsamında bir dizi temaslarda bulunan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Batman'ın Kozluk ilçesinde 4 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın, Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki ailesini evinde ziyaret etti.

 

Daha sonra Bakan Selçuk, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu'nda düzenlenen "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" etkinliğine katılarak öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlere hitap eden Selçuk, öğretmenlerin sorularını yanıtladı. 

 

Karabük Belediyesini de ziyaret eden Selçuk, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.06.2021 - Güncelleme: 18.06.2021 12:35 - Görüntülenme: 212
  Beğen | 1  kişi beğendi